Egy olvasó köszönő levele a vadkárinfónak…

Kedves Olvasóim és Követőim! Az utóbbi időben nem idéztem itt a bejegyzéseimben a hozzám küldött észrevételeket, de ezzel az olvasói levéllel most kivételt teszek és ismertetem:

Tisztelt Szakértő úr! Egy 36 hektárt művelő gazda vagyok és szerencsém volt, mert bent maradhattam a most újjáalakult vadásztársaságban is. Sajnos a faluban sokan kiszorultak a társaságból, mert kellett a hely a Pestieknek. Ezt azért írom, mert gazdálkodok és harminc éve vadászok is, és a vadkárok miatt sok gondom van. A mi határunkban szépen van szarvas  meg disznó is és azok minden évben nagy károkat okoznak nekünk gazdáknak, problémát meg a vadásztársaságnak.

Az év elején a facebokon megláttam a vadkárinfót és a vadkárok miatt kezdtem olvasni az ott található írásokat és most már elmondhatom, hogy rendszeresen figyelem meg várom is, mert a több, mint negyven cikkből nagyon sok olyan, amiből én is és biztosan mások is sokat tanulhatnak. Nagy hasznát vettem a különböző eseteknek és a szeptemberi kukorica kárbecslés után végre már háborúzás nélkül meg tudtam egyezni a társaságommal. A jövő évben már biztosan egészen másképpen fogom csinálni a vadkáros dolgaimat együttműködve a társaságommal.

Sajnálattal olvastam az utolsó cikket a vadászati törvény módosításáról, mert úgy látom, hogy se a kamarák, se a vezetés most nem akarnak változtatást a vadászati törvényben, pedig mi nagyon szeretnénk.

Olvastam, hogy most decemberben van egy éve annak, hogy a vadkárinfó megjelent és azóta hetente ír valamilyen cikket, amiből a gazdák és a vadászok a vadkárokkal kapcsolatosan tanulhatnak és megismerhetik a törvényeket is. Biztosan sokan írnak most év végén és karácsony idején azért, hogy megköszönjék ezt az önként vállalt munkáját, úgy, hogy se nem gazdálkodik, se nem vadászik, és amit csinál azt a kamarák helyett teszi.

Szakértő úr a magam nevében és ismerőseim nevében is, akikről tudom, hogy szintén olvassák a vadkárinfót, nagyon köszönöm ezt a segítséget, amit tanácsaival nyújt a gazdáknak és vadászoknak és kérem, hogy folytassa tovább, ne hagyja abba.

Én is nagyon Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok Önnek és családjának!

Ha úgy gondolja, és érdemesnek találja, tegye bele ezt a levelemet a vadkárinfóba is.

Tisztelettel és köszönettel: Név

Üdvözlettel:  Prencsok János  

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.