Nevem Prencsok János, 1951-ben születtem Rádon.

Mezőgazdasági-, erdészeti- és vadgazdálkodási képesítésekkel rendelkezem, kettő diplomát szereztem. Tanulmányaimat tudatosan már a kezdetektől úgy irányítottam, hogy az évtizedek alatt szerzett gyakorlati tapasztalataimat a vadgazdálkodási-, mezőgazdasági- és erdészeti szakértői tevékenységem során a legmagasabb szinten tudjam hasznosítani. 1971 – 1998 -ig 27 évig voltam az állami erdőgazdaságok szolgálatában.

Az utóbbi évek visszaigazolásai szerint az erdészeti- és mezőgazdasági vadkárok tekintetében országos szinten a legjobbak között tart számon a szakma, talán ezért is ért az a megtiszteltetés, hogy felkértek a mezőgazdasági Vadkárfelmérési útmutató elkészítésében való részvételre és 2013.03.01 –  2016. 09-ig az Agrárgazdasági Igazságügyi Szakértői Testület tagjának.  2002 – 2016-ig igazságügyi szakértő-, 2004-2016-ig 3 cikluson keresztül a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara etikai Bizottságának elnöke voltam. 1997-től vállalkozóként dolgozom, mezőgazdasági-, erdészeti- és vadgazdálkodási szakértőként.

Jelenleg is aktívan és nagy lelkesedéssel dolgozom és szeretném, ha a blog működtetésével egyrészt minél több segítséget tudnék nyújtani az érdeklődőknek, kérdezőknek és olvasóknak a vadkárokkal kapcsolatosan, másrészt fel szeretném hívni a jogalkotók és szakmai kamarák figyelmét a jelenlegi hatályos vadkárokkal kapcsolatos jogszabályok hiányosságaira, ellentmondásaira, ezzel is elősegítve azok mielőbbi orvosolását, megszüntetését.

Hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez (további információ, adatkezelési elveink a jobb alsó sarokban)